Ce faci cand ai 2 vinete si iti doresti sa gatesti rapid ceva bun si satios? Este simplu, faci caponata de vinete la .
Reteta este atat de usoara si necesita putine ingrediente, insa gustul m-a surpins cu adevarat. Adevarul este ca probabil un italian mi-ar rade in fata cand ar vedea aceasta reteta, dar eu cred ca a iesit bine.
Daca vrei sa vezi reteta in format video te invit pe canalul de Youtube Gospo Goose.
Pentru cei care prefera reteta de caponata de vinete scrisa, o aveti mai jos.
Ingrediente pentru caponata:
– 2 vinete
– 100 de grame de masline (cred ca iese si mai bun cu mai multe masline)
– o ceapa
– 2 fire de usturoi sau 2 catei de usturoi
– 1 lingura de ulei
– 1 cub de legume fara gluten. Informatii aici.
– 1 lingurita de boia dulce
– 1 lingurita de oregano
– jumatate de cub de rosii (250 ml)
– 175 – 200 de ml de apa.
– sare dupa gust
Pasi de preparare:
- Se taie vinetele cubulete.
- Daca maslinele sunt fara samburi se pot lasa asa, daca au samburi, se taie pulpa de pe samburi.
- Ceapa si usturoiul se toaca marunt. Eu am folosit acest robotel de bucatarie.
- Absolut toate ingredientele se pun in , apoi se amesteca bine.
- Se seteaza programul Stew/Soup pentru 10 minute.
- Depresurizam oala si mancarea e gata.
(Cu siguranta iese foarte buna si la tigaie sau la cuptor. Eu am preferat aceasta optiune, pentru a nu incalzi bucataria.)
Sper ca ti-a placut reteta. Te invit cu drag sa vezi si alte .
Pana data viitoare, hai, sa traim frumos.
Add comment