Caponata de vinete cu masline la Tefal One Pot – reteta de post

Caponata de vinete cu masline la Tefal One Pot

Ce faci cand ai 2 vinete si iti doresti sa gatesti rapid ceva bun si satios? Este simplu, faci caponata de vinete la .

Reteta este atat de usoara si necesita putine ingrediente, insa gustul m-a surpins cu adevarat. Adevarul este ca probabil un italian mi-ar rade in fata cand ar vedea aceasta reteta, dar eu cred ca a iesit bine.

Daca vrei sa vezi reteta in format video te invit pe canalul de Youtube Gospo Goose.

Pentru cei care prefera reteta de caponata de vinete scrisa, o aveti mai jos.

Ingrediente pentru caponata:

– 2 vinete

– 100 de grame de masline (cred ca iese si mai bun cu mai multe masline)

– o ceapa

– 2 fire de usturoi sau 2 catei de usturoi

– 1 lingura de ulei

– 1 cub de legume fara gluten. Informatii aici.

– 1 lingurita de boia dulce

– 1 lingurita de oregano

– jumatate de cub de rosii (250 ml)

– 175 – 200 de ml de apa.

– sare dupa gust

Pasi de preparare:

  1. Se taie vinetele cubulete.
  2. Daca maslinele sunt fara samburi se pot lasa asa, daca au samburi, se taie pulpa de pe samburi.
  3. Ceapa si usturoiul se toaca marunt. Eu am folosit acest robotel de bucatarie.
  4. Absolut toate ingredientele se pun in , apoi se amesteca bine.
  5. Se seteaza programul Stew/Soup pentru 10 minute.
  6. Depresurizam oala si mancarea e gata.

caponta ala TOP

 

(Cu siguranta iese foarte buna si la tigaie sau la cuptor. Eu am preferat aceasta optiune, pentru a nu incalzi bucataria.)

Sper ca ti-a placut reteta. Te invit cu drag sa vezi si alte .

Pana data viitoare, hai, sa traim frumos.

Add comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *