De foarte multe ori se dovedeste ca mancarea de post este mai delicioasa ca cea de dulce. Iar atunci cand gatesti pentru cineva drag, cu atat mai mult stradania este sa iasa ceva bun, bun. Sunt 4 posturi mari pe an si multi tin si posturile de miercuri si vineri. Uneori nu-ti mai vin idei si nu stii ce sa mai gatesti. Pentru aceste momente am incercat sa creez un meniu care sa vina cu mai multe idei. Sper sa fie pe placul tau si al familiei tale, in orice zi de post. Iar daca esti vegan, sper sa te inspire ideile de mai jos. Nu am folosit miere sau alte ingrediente care nu sunt considerate vegane. La randul meu caut retete vegane din care sa ma inspir pentru propriile mele creatii culinare.
Micul dejun:
Omleta de tofu
Ingrediente:
- tofu korean
- ceapa
- un catel de usturoi
- ciuperci pleurotus
- pasta de tomate
- coriandru
- oregano
- turmeric
Taiem ceapa, usturoiul si ciupercile pleurotus. Le punem in tigaie cu putina apa si le calim in apa. Apoi adaugam tofu, pe care il rupem bucatele mici in mana. Mi se pare mult mai usor de sfaramat tofu in mana, decat in farfurie, cu furculita.
Amestecam in tigaie ingredientele si apoi adaugam pasta de tomate amestecata cu putina apa. Doar cat sa fie mai lichida si mai usor de amestecat.
Adaugam si condimentele: sarea, coriandrul, oregano si turmericul. Amestecam bine toata „omleta de tofu” pana ajunge la consistenta dorita.
„Prajim” omleta pana se duce tot lichidul.
Pofta buna!
Salata de rosii
Ingrediente:
- 2-3 rosii
- ulei de masline
- busuioc
- sare
Se taie rosiile, se adauga uleiul, sarea, uleiul de masline si busuiocul. Foarte important uleiul de masline, cu cat este mai de calitate, cu atat mai buna va iesi salata.
Pofta buna!
Pranz:
Salata cu pepene rosu!
O salata minunata, ce poate fi preparat in multe feluri, cu multe ingrediente. Eu am ales:
- pepene rosu
- masline
- ceapa
- capsuna
- salata verde
- zeama de lamaie
- ulei de masline
- busuioc
- oregano
- sare
Le-am taiat si amestecat pe toate si gustul a fost cu adevarat surpinzator. Nu ma asteptam sa fie atat de buna salata cu pepene rosu. Incercasem deja salata ce contine capsune si stiam ca e un gust racoritor, dar pepenele rosu a dus prospetimea la nivelul urmator.
Masa de seara:
Mancare de cartofi:
Este mancarea de cartofi obisnuita, doar ca in acest caz specific este facuta fara ulei.
Metoda mea a fost una simpla. Am luat toate ingredientele curatate si taiate si le-am pus in oala Tefal One Pot. Am selectat programul soup/stew pentru 12 minute si a iesit aceasta minunatie. Avantajul folosirii Tefal One Pot in acest caz, in afara de faptul ca e vara si casa nu s-a incalzit este consistenta mancarii. Cartofii au ramas intregi, desi erau facuti. Mancarea arata bine si are un gust minunat.
Ingredientele:
- cartofi
- masline
- morcovi
- ceapa
- usturoi
- suc de rosii
- turmeric
- oregano
- pudra de coriandru
- boia afumata
Pofta buna!
Desert
Cheesecake cu tofu
Este prima oara cand am facut o reteta de cheesecake de post si nu ma asteptam sa aiba un gust atat de bun. Este un desert de post cu adevarat surprinzator si versatil.
Blatul este musli tras la tigaie si apoi amestecat cu sirop de artar.
Crema de „branza” de post este una dintre cele mai simple din lume. Tofu korean amestecat cu lamaie, unt de cocos, vanilie si indulcitorul preferat. In acest caz eu am adaugat niste stevie lichida, pentru ca mi-a scapat cam mult sirop de artar in blat. Am amestecat ingredientele cu un robot cu lama in s.
Deasupra am pus afine, capsune si mure.
Cred ca cel mai bine se mananca dupa ce sta vreo 2 ore la rece. A doua zi mi s-a parut ca s-a intarit cam tare „crema de branza”.
Voi ce gatiti de post?
Add comment