M-am gandit de multe ori la un rice cooker pentru a pregati orezul, asa, ca la restaurantele chinezesti unde orezul are alta consistenta, este servit ca garnitura si nu are pic de ulei, dar nu este sub forma de pilaf, ci se distinge bob cu bob.
Am fost total suprinsa ca am reusit sa prepar un astfel de orez la . Am facut orez cu mazare, ce merge bine ca garnitura sau pur siu simplu ca o masa usoara si foarte gustoasa.
Reteta de orez cu mazare
Ingrediente:
2 masuri de orez basmati (am cumparat orez basmati de la LIDL)
3 masuri de apa
1 lingura de sos de soia Shoyu
1/2 lingurita de turmeric (pentru a-i da orezului acea culoare galbena frumoasa)
1 masura de mazare
Preparare:
Am pus toate ingredientele in si am folosit instructiunile din carte pentru orez basmati, am apasat butonul RICE si am setat timer-ul pentru 9 minute.
A iesit minunat!
Cred ca e important sa nu fie lasat in oala dupa terminarea programului pentru un timp indelungat, pentru ca se va intari destul de mult. Cu cat este scos mai repede, cu atat mai bun va fi.
Am mancat orezul impreuna cu chiftele vegane. Poti vedea aici reteta de chiftele.
Add comment