Reteta de hummus cu ajutorul Tefal One Pot

platou de hummus de post

Fie ca esti vegan, tii post, cauti mancaruri proteice fara carne, hummusul este o alegere excelenta. Insa, are un mic dezavantaj, dureaza ceva sa-l prepari.

De multe ori ajung sa cumpar gata facut, desi foarte putine variante de pe piata mi se par gustoase si cu ingrediente de calitate.

Asa ca mi-am luat inima in dinti si am zis gata, pun la treaba Tefal One Pot si fac eu hummusul.

In general dureaza ceva sa fierbi nautul. El se inmoaie inainte. Este un intreg proces si intotdeauna fierb mai mult ca sa am in congelator nautul si sa nu fie nevoie sa repet toti pasii…

naut uscat

Ei bine, acum lucrurile au fost mai simple.

Hummus la Tefal One Pot

Ingrediente:

Pentru fiert:

Aproximativ un kg de naut (am luat de la Mega, in varianta vrac si nu avea eticheta legata de cantitate…)

Apa cam de 2 -3 ori cantitatii de naut. Important e sa fie acoperit bine, ca sa aiba de unde sa creasca)

Pentru preparat:

– am folosit masura cu care vine , dar cred ca merge si o cescuta medie de cafea.

  • 4 masuri de naut
  • 1 masura apa minerala
  • Zeama de la 1 lime / lamaie
  • 2 linguri de ulei de masline bun
  • 1-2 catei de usturoi
  • 1 lingura pasta de susan
  • ½ lingurita chimion pudra
  • ½ lingurita boia dulce
  • Chilli pentru ornat
  • Sare

Preparare:

  1. Se spala bine nautul uscat
  2. Se pune in Tefal One Pot
  3. Se adauga apa cat sa-l acopere bine, sa fie multa apa deasupra, sa aiba loc sa creasca 🙂
  4. Se seteaza programul High Pressure pentru 40 de minute
  5. Se depresurizeaza
  6. Se scurge apa si se pastreaza nautul fiert
  7. Se iau 4 masuri de naut fiert si se arunca intr-un tocator. Eu folosesc Bosch. Se adauga o masura de apa minerala, zeama de lamaie, 2 linguri de ulei, 1-2 linguri de pasta de susan si condimentele si se amesteca bine.
  8. Se verifica gustul si consistenta. Daca e nevoie sa fie mai cremos se adauga putin ulei sau pasta de susan, daca e nevoie sa fie mai pufos se adauga apa minerala. Daca e nevoie sa fie mai acru se adauga zeama de lamaie. Apoi se mai pune putin in Bosch.
  9. Se aseaza pe platouas si se orneaza dupa gust cu ulei de masline, fulgi de chilli, muguri de pin, etc.

Daca ramane naut fiert, el se poate pune intr-o punguta la congelator si se poate consuma cu incredere in urmatoarele 6 luni. Mie mi-a ramas suficient! Am scris si un articol cu 25 de idei de retete vegane cu naut, pentru cei care vor sa introduca nautul in alimentatie.

Daca iti plac retetele la Tefal One Pot, am si un grup de Facebook numit Tefal One Pot Retete, dar si o sectiune pe site dedicata acestora.

Daca te intereseaza produsele vegane, pe site este o intreaga sectiune dedicata acestora.

Ma gasesti si pe Youtube, Facebook si Instagram!

Add comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *