Poate ca vi s-a intamplat sa fierbeti mai mult porumb, a doua zi sa fie ceva mai tare si sa nu mai aveti pofta de el. Ei bine, asta am patit si eu.
Am fiert porumbul in , am lasat 30 de minute pe Steam. In general, merge si 25 de minute, dar acest porumb parea cam batranior.
A doua zi, m-am gandit ca pun porumbul ramas in salata si gata. Dar aveam pofta de o mancare calda. Asa ca am decis sa incerc o supa crema de porumb de post.
Numarul de portii: 3-4
Ingrediente:
1,5 stiuleti porumb – practic 3 jumatati de porumb
2 morcovi
1 ceapa
6 cartofii medii
Jumatate de cutie de lapte de cocos light
1 lingura ulei de masline
Apa – minim 300 ml
Sare
Zeama de lamaie pentru servit
Mod de preparare:
Porumbul am scris mai sus cum a fost preparat.
Restul legumelor: cartofii, ceapa, morcovii au fost puse in pe programul Steam, pentru 10 minute.
Intre timp, am luat cele 3 jumatati de porumb si am dat jos cu cutitul boabele.
Cand au fost si legumele gata, am pus toate legumele, inclusiv porumbul in blender, am adaugat o lingura de ulei, jumatate de cutie de lapte de cocos light, sare si coriandru pudra. Nu a fost prea mult lichid, sa zic 300 de ml de apa, ar fi mers mai mult. Am blenduit toata compozitia.
Am pus in castron si am servit cu zeama de lamaie.
Supa crema de porumb are o consistenta mai ciudata, nu este atat de cremoasa, insa gustul este surpinzator. Supa a iesit destul de groasa, ar fi fost bine sa pun mai multa apa, dar m-am gandit ca atunci cand o voi incalzi voi mai putea adauga putina apa.
Daca esti in continuare in cautare de idei si retete de post, pe gospogoose.ro mai gasesti cateva.
Tu ai mancat supa crema de porumb? Iti place?
Add comment